Recenzie

Príbehy Applause klientov

Recenzie

Príbehy Applause klientov

Recenzie

Príbehy Applause klientov

Po diagnostikovaní pomerne ťažkej hernie a po strávení niekoľkých dní v dosť krutých bolestiach a po verdikte lekárov „operácia“, som sa rozhodol skúsiť Applause kliniku pohybu. Už po prvých cvičeniach sa mi citeľne uľavilo, aj keď to chvíľami bola kalvária, no s pomocou naozaj profesionálnej terapeutky ktorá okrem iného pre mňa pripravila individuálny cvičebný plán na doma, sme sa precvičili k úspešnému uzdraveniu. Takže chcem poďakovať Applause klinike a jej všetkým zamestnancom za ich mimoriadne profesionálny prístup, ktorým z ťažko paralyzovaného urobili za pár týždňov čulého a opäť s radosťou športujúceho človeka.
Juraj Pauk
14.8.2015
Do Applausu som prišla s bolesťami chrbta v hrudnej časti. Po úvodnej diagnostike, ktorá bola pre mňa masážou, chvíľami normálnou, chvíľami bolestivejšou, nasledovali 2 dynamické terapie a bolo po bolesti, mohla som sa vrátiť k obľúbenému rekreačnému športovaniu. Dostavil sa "vedľajší" produkt - štíhlejší pás, štíhlejšie nohy, pocit ľahkosti... Dostala som aj cvičenia na doma na moje "celoživotné" diagnózy s chrbticou, .... Nebolo pre mňa na začiatku ľahké, čo len zaujať pozíciu....ale telíčko postupne povoľuje. Po mesiaci cvičenia doma a ďalšej terapii v Applause som ohybnejšia, viditeľne sa narovnávam fyzicky a som vyrovnanejšia psychicky. Úžasnú metódu praktizujú v peknom prostredí úžasní ľudia. Nepovedia Vám: čo chcete, máte už svoj vek...., ale prevedú Vás cvičeniami, až sa čudujete, čo všetko dokážete. Vrelo odporúčam.
Dagmar L., 62 rokov
10.8.2015
ako mladý (28) dokaličený športovec som prišiel na kliniku applause s nedobre zrehabilitovaným predným skríženým väzom na pravom kolene. hneď po prvom vyšetrení som pochopil vďaka prirodzenému a prívetivému výkladu, že je toho viacej, čo je na mne treba napraviť :) úvodné dve masáže neboli síce to najpríjemnejšie, čo som kedy zažil, ale cítil som, že robím niečo správne pre svoje telo. keď prišla na rad rehabilitácia prostredníctvom cvičení s fyzioterapeutkou, nevedel som čo mám čakať a hneď po prvej hodine som zistil, že som ani nemal šancu. samozrejme, že som ovládal viacero "overených cvikov", ktoré však v skutočnosti robia telu a pohybovej sústave niekedy ešte viac škody ako úžitku. veľmi pekne, postupne, krok po kroku sme prechádzali rozličné cvičenia. ako bývalého športovca ma veľmi motivovalo priateľské a zároveň trénerské vedenie fyzioterapeutky celkovo by som tieto cvičenia zhrnul tak, že nejde iba o pohyb, ale aj o dýchanie, prepojenie mozgu s pohybovou sústavou a predovšetkým o jednoduché pochopenie toho, prečo cviky vyzerajú tak, ako vyzerajú. vďaka klinike applause a cvičeniam v nej som sa naučil, že zdravé telo nie je až tak o pomôckach, ako o tom, ako s ním človek narába. každý jeden centimeter navyše, každé posunutie v rozličných polohách je veľmi peknou métou, na ktorú budete sami pred sebou hrdí, keď ju zvládnete neskôr, doma. samozrejme, celé sa to začalo fajn a ústretovou komunikáciou zo strany recepcie, ktorá mi ochotne nastavila aj neskoršie termíny a pripravil nový, keď som sa nemohol dostaviť. najviac sa mi na klinike applause páči ústretovosť, pohoda a výrazne viditeľná vlastnosť celého personálu: všetci veria tomu, čo robia a robia to perfektne. úplne najzaujímavejšie a najnečakanejšie však pre mňa bolo duševné uvoľnenie a upokojenie, ktoré vyplývalo z cvičení a prístupu. keby to bolo na mne, tak by som každého do applause dotlačil aj nasilu :) prajem veľa úspechov a spokojných klientov.
Jakub
27.7.2015
Ďakujem Applausu za to, že myslí aj na nás zhrbených IT-čkárov. Stačí mi chodievať k nim len na 2 terapie mesačne a udržujú ma v stave, kedy dlhoročné nepríjemné bolesti v krku a chrbte úplne prestali. Opäť tak môžem kódovávať v pohode 16 hod denne aj bez ibalginu :) A čo je najlepšie, nemusím sa obťažovať nejakým ďalším pravidelným cvičením, na ktoré aj tak nemám ani čas ani chuť..
Marián Bayer
21.4.2015
Pred pár týždňami som podstúpila niekoľko terapii na klinike Applause a aj touto cestou sa chcem poďakovať milému a príjemnému kolektívu, ktorý sa mi venoval (diagnostika, statická a dynamická terapia) za vytvorenie veľmi príjemného pocitu a za trpezlivosť, s ktorou so mnou cvičili. Hlavne som vďačná za to, že zdravotný problém, ktorý som chcela touto terapiou primárne riešiť, sa v značnej miere upravil a stále sa upravuje. Prostredie kliniky je veľmi príjemné, pozitívne a pekné.
Srdečne ďakujem a prajem veľa úspechov a veľa vďačných a spokojných klientov.
Alena Krupová
9.4.2015
Kliniku Applause som poznala už skôr, kedže manželovi tam úspešne odstránili silné bolesti šlapy z preťaženia pri behaní. Osobnú skúsenosť som však získala až potom, čo ma v piatok trinásteho seklo v krížoch a celý bok mi vykrútilo do pravej strany, pravdepodobne ako dôsledok neustále zdvíhania a nosenia môjho 11 kilového dvojročného fešáka. Našťastie na klinike boli ochotní sa mi venovať ešte v ten večer. Po veľmi krátkom úvode, kde sme si prekonzultovali môj stav, sme išli priamo na to. V sprievode 2 terapeutov som vykonávala rôzne krkolomné pohyby na zvláštnych zariadeniach, väčšinou to bolo dosť bolestivé. Avšak bolo mi vysvetlené, že práve tieto neštandardné polohy sú dôvodom rýchleho ustúpenia bolesti, tak som zaťala zuby a cez slzy som to nejako tú cca hodinku vydržala. Na záver ma ešte dali na masérsky stôl a pouvoľňovali mi celé telo. Z toho všetkého ma chytila vnútorná triaška, avšak už som sa dokázala ako tak narovnať. Doma som zaspávala úplne dobitá, malou útechou bolo jedine, že som so seknutím neskončila v nemocnici na infúzkach.
Ráno som sa cítila výrazne lepšie a mohla som normálne fungovať, aj keď radšej len veľmi opatrne. Po 3 dňoch sa bolesti v menšej miere vrátili. To som už ale bola objednaná na ďalšiu terapiu, keďže tento vývoj predpokladali. Tentokrát som si to už oveľa viac užila, najmä tie zvláštne pomôcky čo tam majú a určite najväčších zážitkom bolo zakláňanie dozadu na takej oblúkovej rebrine, človek sa potom cíti veľmi uvoľnene a euforicky. Pri tretej, poslednej návšteve cca po týždni mi navyše ukázali aj pár cvikov na doma, aby sa mi seknutie nevrátilo. Odvtedy ubehli 2 týždne, cviky cvičím denne (a to len vďaka tomu, že sú fakt jednoduché a krátke) a zatiaľ vďakabohu držím pokope :) a bolesť je preč.
Spätne som veľmi spokojná, že som to neriešila cez pohotovosť a klasické nemocnice, lebo mám pocit, že tu išli od prvej chvíle len po tom, aby mi čo najrýchlejšie pomohli od bolesti a aby sa už problém nevracal. A čo si najviac cením, netrápili ma nejakými zbytočnými návštevami, dlhodobo sa opakujúcimi procedúrami alebo liekmi a všetko prebehlo tak nejako hladko. O prostredí a prístupe ani nehovorím, fakt na úrovni. Takže ešte raz ďakujem celému tímu z Applausu a všetkým seknutým, platničkárom a iným boľavým chrbtom vrelo odporúčam :)
Marta, Bratislava
8.4.2015
Ľavé koleno bolo už dlhšie mojou slabou stránkou. Pred 10 rokmi, na vysokej škole to boli len občasné, aj keď intenzívne bolesti pri chodení po schodoch alebo pri lyžovaní. Tie väčšinou odišli s nejakým tréningom. No postupne sa stupňovali, až ma pri tehotenstve dva roky dozadu bolel takmer každý krok a koleno sa plnilo vodou, veľmi nepríjemne. Bolesti sa väčšinou dali udržať na hranici znesiteľnosti vďaka rôznym cvičeniam, pilatesu, no stále pretrvávali. Pretrvávali vlastne v menšej miere až do minulého týždňa kedy ma bolela napríklad noha pri sedení, alebo zohnuté kolena do 90 stupňov pri cvičení.
Preto som sa rozhodla navštíviť kliniku Applause. Myslím, že som dobre urobila.
Muskulárna terapia prebiehala s terapeutkou vo veľmi prijemnej atmosfére v telocvični Applause. Terapeutka všetky cvičenia trpezlivo vysvetľovala a postupne sme vystriedali všetky terapeutické pomôcky v tvare kameňov, mäkšej tehly, vankúša, rečníckeho pultíka, rebrín rôznych uhlov a tvarov, baletnej tyče a podložky na zem. Terapeutický program bol zameraný na naťahovanie rôznych problémových partií, cvičenia mali jasne a zrozumiteľné pravidlá. Polohy sami o sebe nútia človeka vykrútiť sa do tej správnej neutrálnej polohy, čo bolo na začiatku bolestivé, no po chvíľke veľmi uvoľňujúce. Terapeutka pozorne dohliadala na precízne vykonávanie cvikov, pomáhala kde som nevládala alebo nechápala. Celkovo cvičenie rozohrialo, nabudilo telo aj dušu a bolo veľmi príjemné. Hodina bola zakončene „domácimi úlohami“ - inštruktážou ako správne chodiť, čo nosiť obuté a podobne – vynikajúce praktické rady ako si udržať zdravý pohyb a chrbticu.
Po cvičení človek cíti svalovú únavu ale tak trosku inak, mne osobne sa výrazne uľavilo, bolesti sú už teraz po týždni výrazne menšie. Ďakujem milý Applause.
Gabika Cikikyan
2.4.2015
Hodnotím na základe vlastnej skúsenosti. Absolvoval som jednotlivé cvičenia a môžem len doporučiť. V každom "smere" bezproblémový pohyb a čo je podstatné, bezbolestný.. Prijemné prostredie, milý personál a profesionálny prístup..
Ivan Petrek
13.3.2015
Napíšte nám Vaše dojmy z Applause terapie →
Napíšte nám Vaše dojmy z Applause terapie
Späť na vrch stránky